The Crypto Insider #4: Suntem facuti pentru a fi polivalenti

Share The Crypto Insider

English Version

Disclaimer: Tot ceea ce scriem in newsletterul “The Crypto Insider” e o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice pentru toata lumea. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faceti cu propriul capital este o decizie personala. 

————————————————————————————————

Toti suntem ocupati si probabil nu ai timp si nici chef sa te apuci de citit despre un domeniu complet nou. In mass-media auzi doar despre bitcoin si adesea doar cand pretul scade indeajuns de mult incat diferiti analisti sa isi fluture zambetul satisfacut ca au avut dreptate cand cantau prohodul a “ceva care nu poate fi bani”. Poate ,ajuns la 60 de ani, crezi esti prea batran pentru o revolutie care isi propune sa faca sistemul financiar mai democratic si mai echitabil. 

Sau poate stii ca populatia unui stup de albine se imparte in fiecare an in doua: jumatate ramane pe loc, in timp ce cealalta jumatate pleaca sa caute locuri mai bune. Exploreaza.

Pe Einstein il cunoastem pentru contributiile sale la teoriile despre spatiu si timp, dar nu multi stiu ca el si-a petrecut timpul si cu chestiuni mai practice: un model nou de frigider, unul de microfon, parti de avioane dar si imbracaminte impermeabila. 

Edison si-a pus amprenta definitiv asupra unui numar semnificativ de domenii, dar a esuat incercand sa inventeze un telegraf subacvativ care facea parte dintr-un plan mai extins ce prevedea existenta unor orase pe fundul marilor unde banii urmau sa fie facuti din hartie sintetica, impermeabila. 

Asemenea albinelor suntem facuti sa zburam in diferite directii cu scopul de a gasi daca nu schimbarea in mai bine, macar noutatea. Ceva care schimba status quo-ul in care petrecem existenta. Viorile Stradivarius sunt unanim apreciate, pana in zilele noastre, ca fiind cele mai bune. Cu toate astea, in ultimii zeci de ani au aparut o sumedenie de viori diferite: mai mici, mai mari sau din materiale care le fac mai usoare. 

Suntem in continua miscare iar pentru a o face cu folos trebuie sa avem curiozitatea sa exploram si curajul sa ne punem pecetea. 

Crypto ne-a cazut la toti in brate aproape din senin. Unora mai devreme, altora mai tarziu, dar daca citesti asta ai ajuns devreme la petrecere. Poate fi trenul unei generatiii deci gaseste-ti timp pentru a invata cate putin din principiile ce stau la baza intregii povestii. Cu un metru patrat azi, unul maine si cu alti cativa in saptamanile ce vin vei putea acoperi indeajuns de mult incat sa devii chiar bun intr-un domeniu care va deschide noi si noi oportunitati pe viitor. 

This being said…

Crypto is wild and bitcoin is the best bet for most of the people. Stay safe.

Leave a comment

-----------------

Razvan’s macro2c: 

Crypto ofera oricui posibilitatea unui early bet pe o companie care poate ajunge sa aiba marketcap de miliarde. In viata reala, acest entry nediscriminatoriu nu exista. Average Joe din Louisiana nu putea cumpara nicio particica din viitorul Facebook chiar daca i-ar fi “mirosit” viitorul luminos inca din primele luni.

Pentru ca e o chestiune fireasca si de bun-simt, democratizarea cu care vine crypto la pachet se va raspandi ca wild fire si in alte domenii, oamenii vazand ca pot isi pot investi nu doar capitalul, dar si timpul, in constructii care vor avea o amprenta asupra viitorului unei industrii. Dorinta de a lua parte la ceva major e in ADN-ul uman si crypto vine sa potenteze asta. 

-----------------

The Altcoin Pulse:

Avem in cadrul StakeBorg un departament de research pentru zona de altcoins. In fiecare saptamana vom incerca sa facem un scurt rezumat, o parte din ceea ce trimitem partenerilor nostri.

Am avut saptamana trecuta un Q & A cu Jacob CEO-ul celor de la Swingby, proiect in care Stakeborg e investitor strategic. Inregistrarea e aici iar intrebarea “cheie” despre cine si cati bani va face cu Swingby e si pe canalul nostru de Youtube: Stakeborg

Trending

Proiecte bune, lichide si cu un marketcap decent care au inregistrat o crestere semnificativa in ultimele 7 zile: 

Enjin - 66% ( NFTs) 

Hedera Hashgraph - 45% ( probabil in urma newsului cu privire la utilizarea blockchain-ului lor de catre UK National Health Service pentru monitorizarea vaccinurilor anti-covid)

Decentraland ( Mana ) - 41%  ( in urma intentiei celor de la Grayscale de a crea un fond special pt Mana)

1inch - 35% ( un aggregator de DeFi offers. Un produs fain si bine-gandit dar cu un tokenomics nu foarte friendly. Lots of pump around it, dar periculos dupa ce a facut airdrops)

Curve - 28.5% ( unul din proiectele foarte bune de farming, dar asemenea 1 inch nu e la fel de friendly cu token holders in ciuda ascensiunii pretului din ultimele saptamani) 

Date importante: 

31 Ianuarie: Elrond lanseaza wallet-ul Maiar. 

31 Ianuarie - Fundatia din spatele proiectului Matic inchidere serverele proprii ajungandu-se astfel la o descentralizare totala. Matic e unul din layer 2 solutions care vor capitaliza pe decalajul imbunatatirilor Ethereumului

8 Februarie: se lanseaza CME Futures pentru Ethereum. Va fi big si va genera volatilitate. 

Februarie: Cardano tokens live on mainnet. Fanii tropaie de ani de zile si in spatele Cardano exista o comunitate imensa. Urmeaza make it or break it weeks pentru Hoskinson & co. 

------------------------

Ce ne-a placut: Yes, you can take a full 24-hour free course from the new SEC chairman, filmed at MIT. The material covers a broad sweep of the crypto market including blockchain economics, use cases, cryptography, payments, and more. When it comes to education, this is as good as it gets, because some unfortunate college student probably paid thousands of dollars for this exact same material. Whether you are an investor or new to the crypto space, this is an excellent insight into the mind of the man that will write our laws for the years to come - 

https://ocw.mit.edu/courses/sloan-school-of-management/15-s12-blockchain-and-money-fall-2018/video-lectures/?utm_campaign=The%20Wolf%20Den%20Crypto%20Newsletter&utm_medium=email&utm_source=Revue%20newsletter

What made us think: In timp ce purtatorii de vorbe care stau la pupitru finantelor lumii ne dau lectii despre ce este sau nu este bitcoinul, ei uita ca banii lor de toate zilele sunt de fapt un castel de nisip. “Fiat currency is LITERALLY a faith-based asset. The value of the dollar is determined by trust in your government and the belief that they will back the currency. That’s it. “ - Scott Melker-

-----------------

Cryptobook of the week: Mastering Bitcoin. Andreas Antonopoulos e probabil cel mai articulat crypto educator iar Mastering Bitcoin e o buna lectura pentru cei care sunt la inceput de drum. 

Romanian exchange that we recommend:LDV Exchange

Youtube channel we enjoy watching:Coin Bureau

---------

Interesting Headlines ( Sectiune in parteneriat cu cryptonita.ro

  1. Cunoscutul analist Jim Cramer de la CNBC il sfatuieste pe cel care a castigat peste 730 de milioane de dolari la loteria americana sa isi cumpere bitcoin - 

https://cryptonita.ro/jim-cramer-il-sfatuieste-pe-castigatorul-loteriei-americane-sa-investeasca-in-bitcoin/

  1. In 2018, Paul Singer ( miliardar si hedge fund manager) spunea despre criptomonede ca vor ramane in istorie drept un “brilliant scam”. Timpul a trecut si, spre deosebire de alti colegi de breasla care s-au documentat pentru a fi de partea buna a istoriei, Singer a ramas la fel de ignorant. Unora le pleaca mintea odata cu parul. 

  1. Atat de mare a devenit problema detinerii de crypto in cadrul guvernului din Rusia incat a fost nevoie de o amenintare si un deadline pentru a se asigura epurarea. Cei care sunt cuminti si respecta cele trasate, li se va impune ce flori sa isi puna in glastra si cu ce parte sa inceapa cand isi calca cămășile  - 

https://cryptonita.ro/oficiali-rusi-nevoiti-sa-isi-vanda-cryptomonedele-pana-in-aprilie-2021/

Share