The Crypto Insider

Share this post
The Crypto Insider PRO #26: Cel mai bun cal nu castiga mereu cursa. Prezervarea capitalului in perioade cu inflatie.
thecryptoinsider.substack.com

The Crypto Insider PRO #26: Cel mai bun cal nu castiga mereu cursa. Prezervarea capitalului in perioade cu inflatie.

Vlad Mercori @StakeBorg
Jan 8
Comment13
Share

Disclaimer: Tot ceea ce scriem in newsletterul “The Crypto Insider PRO” e o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice pentru toata lumea. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faceti cu propriul capital este o decizie personala.

Inainte de toate, un aspect tehnic: pentru ca e-mailul e destul de lung, Google il va taia si va afisa un mesaj pe care trebuie sa dati click pentru a vedea tot e-mailul intr-o noua fereastra.

Video Market Update-ul pentru saptamana asta:

Paul Brody spunea in episodul "The Stakeborg DAO Talks" care va iesi maine ca atunci cand un trend tehnologic incepe sa devina popular nu castiga aproape niciodata cel care executa cat mai aproape de perfectiune ci cel care se misca mai repede. Cel care pune primul steagul nu e si cel care automat va domina piata pe termen lung decat daca e indeajuns de flexibil si robust sa inteleaga ca tehnologia mai buna nu invinge doar facand-o si asteptand ca userii sa o admire si sa o utilizeze. 

Odata cu internetul si furtuna de informatie din jurul nostru, teoria a devenit si mai actuala pentru ca oamenilor le-a scazut capacitatea de pune in balanta in mod obiectiv avantajele si dezavantajele. In crypto, toata invalmaseala devine si mai evidenta pentru ca exista si incentives–urile financiare la mijloc. X-urile infinite au inventat FOMO si FUD la puterea a zecea iar orice iti asumi public despre un proiect sau altul devine automat shill. Am trait-o pe pielea mea cu Swingby unde, cele date pe Instagram, nu au fost mai curajoase decat cele scrise despre Elrond. Unul a iesit, altul nu, desi tehnologia dezvoltata de cei de la Swingby este in continuare cea mai buna din clasa ei. Dintotdeauna oamenii si-au cautat un vinovat atunci cand lucrurile merg prost si cum a scris si Vlad acum ceva timp, lectie invatata si pentru mine. 

Revenind, in materie de browsere de exemplu, vremurile timpurii au insemnat Mosaic, Netscape, Mozilla sau Internet Explorer. Microsoft, folosindu-se de Windows venise pe turnanta si intr-un timp foarte scurt a luat aproape 80% din marketshare ingropand Netscape-ul ce tocmai fusese cumparat de AOL. 

Acelasi lucru se va intampla si cu layers 1 din crypto ( articolul din newsletter-ul free de saptamana asta surprinde excelent momentul in care ne aflam) dar si cu alte tehnologii care apar on top of those layer 1: de la Oracles la DeFi si de la DAOs la P2E projects. Este imposibil sa ghicesti castigatorii pe termen lung dar totodata cel mai bun orizont de timp pentru o investitie se intinde pe mai multi ani. Cum le impacam? 

Endi scrie in articolul de mai jos despre esecul celebritatilor in a-si crea o colectie de NFTs si de ce comunitatea te simte atunci cand nu esti nativ, cand nu cadrezi cu povestea; Vlad descrie necesitatea prezervarii capitalului in perioade inflationiste iar Razvan incearca sa pozitioneze un alt actor, volatilitatea, in narativul investitional al bitcoinului. Toate ( crypto-nativitatea, inflatia si volatilitatea) sunt elemente de luat in calcul atunci cand ne construim portofoliul. 

In prezentarea ILSI pe care Vlad si Emil o folosesc pentru a le povesti investitorilor despre prima iteratie a StakeborgDAO s-a strecurat de curand un element nou: faptul ca Berkshire Hathaway, celebra compania a lui Warren Buffett, nu a batut S&P 500 in ultimii 5 ani. 

Noi credem ca e ceva acolo si il vom explora alaturi de parteneri de prima clasa in perioada urmatoare.  

R

This post is for paid subscribers

Already a paid subscriber? Sign in
© 2022 StakeBorg
Privacy ∙ Terms ∙ Collection notice
Publish on Substack Get the app
Substack is the home for great writing